onsdag 19. juni 2013

Mandelbunn med vaniljekrem og masse bær

Jeg vet at man egentlig skal lage Pavlova, at det er det store for tiden. Jeg synes det er bedre med en mandelbunn enn marengs. Så da blir det sånn hos oss. Bunnen er laget på enkelt vis, med en sånn pose som man bruker til fyll i kringler eller fyrstekake





Mandelbunn
4 egg
1.5 dl sukker
1.5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 pose makronfyll

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland alt det tørre og tilsett det forsiktig i eggedosisen. Stekes ved 180 grader i ca 30 min

Vaniljekrem
1 vaniljestang
5 dl helmelk
5 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss maisenna
2 dl kremfløte

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melk og kok opp. Pisk godt så vaniljefrøene ikke klumper seg. Pisk eggeplommene med sukker og maisenna i en bolle som tåler kokende vann. Fjern vaniljestangen fra melken. Hell det over eggeblandingen og pisk kraftig. Ha det tilbake i kjelen og varm forsiktig opp. Pisk hele tiden. Hell blandingen gjennom en sikt og la den avkjøle seg. Pisk kremfløten stiv og vend det inn. 

Legg mandelbunnen på et fat og fordel vaniljekremen oppå. Ha på masse bær!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar