søndag 16. juni 2013

Sjokoladehjerte

Første rapport fra gårsdagens kakefest. Det mørke sjokoladehjertet passer nok best for voksne, sjokoladesmaken er nokså sterk og mørk.


Kakebunn
300 g smør
3 dl sukker
2/3 dl flytende honning
6 ss kakao
2 1/2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 egg

Smelt smøret, tilsett sukker og honning. Bland det tørre. Visp eggene lett sammen og tilsett det tørre før det blandes med smør/sukker. Jeg helte røren i min hjerteform, men det går selvfølgelig fint også med en rund form, tipper 24 cm er passe. Stekes ved 180 grader i 30-35 minutter. 

Sjokoladekrem
1 beger fløte
2 pl kokesjokolade

Varm opp ca halvparten av fløten, ta den av varmen. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i fløten. Bland med resten av fløten og sett det kaldt i kjøleskapet. Vispes til krem når det er helt kaldt. 

Jeg delte kaka i to og hadde sjokoladekrem inni før jeg dekket hele kaka med krem. Settes kaldt i noen timer eller natten over. Smelt ca 50 g kokesjokolade i en sprøytepose i mikrobølgeovnen. Pynt kaka med kruseduller etter egen fantasi og ha på noen perler hvis du vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar