søndag 16. juni 2013

The American Dream?

For et par uker siden ble jeg ferdig med "Usynlig" av Paul Auster som lydbok i bilen. Fikk meg et par kjøreturer til de sørlige delene av Hedmark, den litt ubehagelige stemningen i boka stod i skarp kontrast til vakker norsk innlandsnatur. Boka er lest av Finn Schau, en behagelig stemme å høre på!

Adam er en 20-årig litteraturstudent som på fest treffer et besnærende fransk par. Han trekkes mot kvinnen og kanskje enda mer mot mannen. Rudolf Born tilbyr seg å utgi et litterært tidsskrift med Adam som redaktør, et tilbud som virker for godt til å være sant og så godt at det ikke er mulig å takke nei.

Det viser seg også vanskelig å takke nei til den tjue år eldre kvinnen da hun tilbyr nærhet og Adam vikles inn i et drama han ikke er voksen nok til å takle. I ettertid må Adam også finne ut av sine forhold til kvinner generelt og til søsteren spesielt.

En veldig bra bok som beskriver både drap og ulovlige seksuelle forhold på en måte som er opprørende og samtidig engasjerende. Paul Auster er et nytt bekjentskap for meg, men det blir ikke siste bok jeg leser av ham!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar