onsdag 21. mai 2014

Rabarbrakake


Vi har rabarbra i hagen, men det er egentlig ingen her som er så glade i rabarbragrøt eller -suppe. Rabarbrapai går greit. I dag har jeg prøvd å omdanne en eplekakeoppskrift til rabarbrakake. Den ser ikke så veldig spennende ut, men jeg lagde noen muffins ved siden av, så jeg vet at den smaker ganske godt. Så da blir det kake på kollegene i morgen. 

6 egg
400 g sukker
300 g smeltet smør
400 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
1.5 ts vaniljesukker
4-5 rabarbrastilker
1 pk ferdig vaniljekrem
sukker til å drysse på


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i smeltet smør. Tilsett det tørre og bland godt. Has i smurt form. Eplene skrelles, skjæres i båter og legges tett i tett i striper i formen. Sprut vaniljekrem i striper over kaka, legg biter av rabarbra mellom. Dryss på sukker. Stekes ved 180 grader i ca 50 minutter. Serveres lunken, gjerne med is til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar