Med så mye godt som man får på sånne bord, ble jeg inspirert og fikk bestemt meg for hva som skulle serveres når vi fikk besøk i dag. Så da ble det kyllingvinger og chicken nuggets fra Mega og litt annen egenproduksjon.
1.2 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ss "luftigere bakst" fra Møllerens
2 ss sukker
2 ts salt
9 dl vann
1.5 dl nokså nøytral olje
Hold igjen halvparten av oljen, bland alt det andre godt sammen. Bland i siste del av oljen og sett deigen til heving en time eller to. Ha i langpanne og stikk hull, risle over litt olivenolje og dryss på maldonsalt. Hev gjerne en runde til, men det er ikke viktig. Stekes ved 200 grader i 20 minutter.
![]() |
Hvis du ikke har prøvd denne anbefaler jeg deg å gjøre det! Resultatet blir faktisk luftigare bakst! |
Til aiolien brukte jeg to eggeplommer som jeg rørte sammen med litt salt og 1 ts sennep. Deretter spedde jeg med nøytral olje, forsiktig til å begynne med, men etter hvert kan det helles raskere i. Endte vel opp med å bruke ca 1.5 dl olje. Tilsatte deretter sitronsaft, mer salt, pepper og 2 hvitløksfedd.
Til kjøttbollene denne gangen brukte jeg 400 g svinekjøttdeig, 400 g karbonadedeig, 1 dl strøkavring, 1/2 hakket rød chili, 2 fedd hvitløk, salt og pepper. Alt blandes godt sammen og formes til små kjøttboller som stekes til de er gjennomstekte. Altså ikke for høy varme...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar