lørdag 10. mai 2014

Smashkake



Forrige helgs konfirmant er veldig glad i Smash og denne kaka var derfor som lagd til ham. Oppskriften til denne kaka fant jeg i Aftenpostens magasin Bake. Jeg syntes det ble for mye krem og for lite sjokolade, så neste gang må den modifiseres litt.

Kakebunn
4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz-kjeks

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker gradvis og pisk videre til tykk marengs. Knus kjeldene til smuler. Her funker en pose, et kjevle og en 6-åring perfekt. Vend kjekssmulene inn i marengsen. Stekes i to runde former, ca 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen ved 175 grader i 25 min. 

Sjokoladekrem
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade

Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolade i biter og la den smelte sammen med smøret. Ta av varmen og tilsett sukker og eggeplommer. Avkjøl kremen til passe konsistens og smør på toppen av begge kakebunnene (de må være avkjølte først)

Fyll og pynt
5 dl vaniljekrem
3 dl kremfløte
Litt sukker
100 g hakket smash i grove biter

Montering 
Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel vaniljekrem over. Dryss over halvparten av smashen. Legg på den andre kakebunnen. Pisk kremfløten til krem med litt sukker og fordel over kaka. Dryss over resten av smashen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar