lørdag 23. november 2013

Sjokoladekakehjerte med kokesjokolade til 6-åringen

Det blir mange kaker i løpet av et år hos oss og ting kan tyde på at den ene kaka har blitt for stor gjenganger når jubilanten selv sier at hun ikke vil ha sjokoladekake. Hun ville mye heller ha
oreokake  sa hun. Så da ble det både oreokake og sjokoladekake, men sistnevnte i en hittil uprøvd versjon. Fant oppskriften på Trines matblogg og justerte litt på den.



200 g sukker
110 g smør
3 egg
150 g hvetemel
100 g kokesjokolade
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk

Pisk smør og sukker luftig og hvitt. Tilsett et og et egg, bland godt mellom hvert egg. Tilsett det tørre, bland raskt sammen før melken blandes i. Ha i smurt form, jeg brukte en hjerteformet silikonform denne gangen, men en rund springform på ca 24 cm er også passe. Stekes ved 180 grader i ca 35 minutter.

Sjokoladekrem
200 g kokesjokolade
50 g smør
1 dl fløte
(0.5 dl sukker)

Brekk opp sjokolade og skjær smøret i små biter. Ha sjokolade og smør i en skål. Varm opp fløten, evt sammen med sukker hvis du bruker veldig mørk kokesjokolade. Hell fløten over sjokolade og smør og rør til alt er smeltet. La kremen tykne litt før den helles over den fortsatt lunkne kaken. Jeg var litt utålmodig, så noe av kremen rant av kaka. Pynt etter ønske og anledning. Jeg brukte sånne myke kuler, det ser fint ut og man knekker ikke tennene når man spiser kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar