torsdag 27. desember 2012

Crème Brulée

På julaften spiser vi crème brullée her i heimen. Ikke typisk norsk, men vi voksne synes det er veldig godt! Begge de små konkluderte i år med at de ikke liker det og siden størstemann feirer jul et annet sted, ble det mye på oss to store. Oppskriften rekker til åtte av mine former. De er riktignok ikke helt riktige, hvis du har de litt videre formene tror jeg det er passe til seks porsjoner.



1 egg
3 eggeplommer
75 sukker
1 vaniljestang
2 dl H-melk
3 1/2 dl fløte

75 g sukker til karamellisering

Sett ovnen på 150 grader og sett inn en form som har plass til alle de formene du skal bruke. Ha i vann slik at litt under halve formen er fylt.

Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og kok opp med melk og fløte. La også selve stangen koke med. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker. Sil i melke- og fløteblandingen som er litt avkjølt. Fyll i formene og sett dem i vannbadet. Dekk med aluminiumsfolie. Stek i ca en time. Sett i kjøleskap i noen timer, det blir ikke fast før det er avkjølt. Før severing drysses formene med sukker som smeltes, enten under grillen i stekeovnen eller aller helst med en crème brulée-brenner. Serveres med bringebær eller jordbær oppå det harde sukkerlaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar