lørdag 15. desember 2012

Småkaker

Her i huset går det lite småkaker til jul, men eldstemann vil veldig gjerne ha det han kaller brune pinner. I oppskriften min heter det "Skårne sjokoladekaker". Han har allerede begynt å forsyne seg, så det spørs om det er noen igjen til jul. Greit nok egentlig, for julekaker er best før jul. De man sparer på, ligger gjerne i boksen fortsatt når det nye året har begynt. Hjemme hos mamma hendte det flere ganger at de fortsatt var der når de nye kakene skulle bakes året etterpå...

I år ble det også kolakaker. Kola er karameller på svensk, kakene har altså ingenting med den brune brusen å gjøre.

Skårne sjokoladekaker
Skårne sjokoladekaker
ca 40 stk

200 g romtemperert smør
225 g sukker
300 hvetemel
4 ss kakao
1 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Ferdigstekte emner som er skåret opp



sammenvispet egg
perlesukker

Elt alle ingrediensene sammen til en fast deig, del den i tre deler og lag pølser som legges på tvers av stekeplata før de trykkes litt flate. Pensles med sammenvispet egg og dryss deretter sukker over. I dag brukte jeg demerasukker, i oppskriften står det perlesukker. Stekes ved 200 grader i 15 minutter. Skjæres i skiver mens de fortsatt er varme.






Kolakaker
Kolakaker
ca 40 stk

200 g romtemperert smør
200 g sukker
1 ss sirup
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel





Pisk smør og sukker til en luftig krem før sirup blandes i. Tilsett resten av ingrediensene og bland raskt sammen til en deig. Deles i fire som lages til pølser lange nok til å ligge på tvers av stekeplata. Trykk dem litt flate. Stekes ved 175 grader i 15 minutter. Skjæres i skiver mens de fortsatt er varme.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar