søndag 29. juni 2014

Bløtkake med gelelokk

For meg som ikke er så glad i masse krem, er dette en fin form for bløtkake.

Sukkerbrød
5 egg
125 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis, desto lenger du orker å piske, desto luftigere vil sukkerbrødet ditt bli. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell i smurt og strødd springform, ca 26 cm i diameter. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøles på ris før den fylles.

Del kaka i tre lag, legg det nederste på fatet den skal serveres på og dynk med noe søtt. Jeg bruker gjerne brusen Villa, det gir god smak.

Pisk 4 dl fløte med noen spiseskjeer sukker. Del kremen i to like deler. Bland jordbær i biter i den ene halvdelen og bringebær i den andre.

Ha på bringebærkremen, legg neste kakelag oppå og dynk igjen før du har på jordbærkremen. Dynk den øverste kakedelen godt.

Sett på ringen til springformen. Legg jordbær tett i tett oppå kaka, evt bruk flere forskjellige bær. Lag bringebærgele etter anvisning på boksen. Jeg brukte to pakker gele. La geleen stivne halvveis og hell den over kaka. La stå til neste dag. Ta av ringen og pynt med krem langs kanten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar