søndag 15. juni 2014

Regnbuekake


Denne kaka tar det litt tid å lage, fordi man må steke flere bunner. Den er imidlertid ikke noe vanskelig å få til.






Bunner (nok røre til to farger) 
125 g romtemperert smør
150 g sukker
225 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 egg

Bland alt bortsett fra eggene til en smuldrete masse. Tilsett eggene og rør raskt sammen. Del røra i to like deler (det er viktig at det blir like mye i hver, jeg fant ut at én halvpart utgjør 340 g). Tilsett ønsket farge. Det må være sterke konditorfarger for at det skal bli fine farger når kakebunnene er ferdig stekt. 

Gjenta to ganger, til du har seks bunner.

Fyll
200 g mykt smør
600 g melis
5-6 ss melk
vaniljesukker

Rør melis, vaniljesukker og smør raskt sammen. Tilsett væsken og øk hastigheten. Visp til du har en luftig og hvit krem. Det tar noen minutter. 

Legg på en og en bunn og ha litt smørkrem mellom hvert lag. Det er viktig å ikke ha for mye krem mellom, da vil kaka bli ustabil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar