tirsdag 24. juni 2014

Ektemannens hemmelighet

"Ektemannens hemmelighet" er en australsk bok, av forfatteren Liane Moriarty. Jeg har sett på den i bokhandelen noen uker uten å kjøpe den. Hadde tenkt å vente til den kom i paperback, men ombestemte meg.

Fra baksiden av boka:
Forestill deg at din mann har skrevet et brev til deg som kun skal åpnes etter hans død. Forestill deg også at brevet inneholder hans dypeste, mørkeste hemmelighet - en hemmelighet så mørk at den ikke bare vil endre livet ditt fullstendig, men også livene til alle rundt deg. Så kan du forestille deg at du tilfeldigvis snubler borti dette brevet mens mannen din fortsatt er i live - i aller høyeste grad. 

Cecilia Fritzpatrick har alt. Livet hennes er like plettfritt og strøkent som hjemmet hennes. Men brevet er i ferd med å forandre alt, og ikke bare for henne selv. Rachel og Tess kjenner knapt hverandre eller Cecilia, men også de vil kjenne de voldsomme konsekvensene av hennes manns hemmelighet. 

Den kritikerroste forfatteren Liane Moriarty har skrevet en glitrende, fascinerende og tankevekkende roman. Med kløkt og humor setter hun store spørsmålstegn ved hvor godt vi egentlig kjenner våre nærmeste - og ikke minst - hvor godt kjenner du egentlig deg selv? 

Boka må vel på sett og vis karakteriseres som jentelitteratur. Morsomt, underholdende og lettbent. Samtidig er den met enn bare kjapp underholdning og spørsmålene den reiser er nokså store og grunnleggende. En stund tenkte jeg at dette var en litterær lettvekter og at svarene ga seg selv. Så viste det seg at ting ikke var like enkle som jeg trodde og fryktet. Boka har solgt i bøtter og spann og det planlegges visst film også. Jeg likte den veldig godt, nok til en femmer!

1 kommentar: