Devil's food cake ble det i dag, inspirert av Manuela. Anbefaler www.passionforbaking.com for dem som ikke har prøvd denne herlige bloggen. Det er litt vel rosa og litt mye pynt for meg, men mange gode grunnoppskrifter.
200 g mykt smør
3 dl sukker
1.ts vaniljesukker
3 egg
1,5 dl kakao
5 dl mel
1/2 ts. bakepulver
1,5 ts. natron
1 ts.salt
3 dl vann
Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt og porøst, tilsett et og et egg om gangen, rør godt før neste egg tilsettes. Hell i det tørre vannet og bland godt før du heller det i form, gjerne to former (20 cm i diameter). Stekes ved 175 grader i 40 minutter.
Sjokolademousse
100 g mørk sjokolade
50 g smør
2 ss.
sterk kaffe
6 eggehviter
1 dl sukker
1 plate gelatin
Legg gelatinplaten i kaldt vann. Pisk eggehviter og melis til nokså stiv marengs. Smelt sjokoladen i mikro, tilsett deretter smør i små biter og rør til smøret er smeltet. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i varm kaffe. Bland alt raskt sammen, sett moussen kaldt i en del timer.
Legg den ene kakebunnen på fatet, bre over med sjokolademousse. Legg den andre kakebunnen på og smør resten av sjokolademoussen rundt kaka og oppå.
Så der var nummer fem dette året ferdig. God ble den også!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar