mandag 16. juni 2014

Makroner

Makroner
130 g mandelmel
170 g melis
100 g eggehvite (hos meg tilsvarte det tre stk)
80 sukker
sterk konditorfarge etter smak. Hvis du vil lage dem med kakao, må du redusere mengden melis slik at vekten av det tørre blir den samme

De røde makronene etter
at de var ferdigstekte
Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs. Farg marengsen med farge. Bland melis og mandelmel sammen før det røres i marengsen med en slikkepott. Ha massen i en sprøytepose og spøyt rundinger som er 3-4 cm i diameter. En makronmatte gjør det enklere, men er ikke nødvendig. La dem stå på benken i ca 30 min før de stekes. Stekes ved 170 grader i 15 minutter. Avkjøles på stekebrettet. 

Fyll
2 egg
100 g melis
100 g smør
200 g sjokolade (hhv hvit og mørk)
smak etter behag

Pisk egg og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret og del det deretter i to og tilsett 100 g hakket hvit sjokolade i den ene og 100 g hakket mørk sjokolade i den andre. Del deretter den hvite porsjonen i to. Fordel eggedosisen i de ulike sjokoladeskålene. Jeg brukte pasjonsfruktpuré i en blanding, bringebærpuré i den andre. Den mørke ble ikke ytterligere smakssatt. I de gule makronene hadde jeg lemon curd.

Lemon curd
4 eggeplommer
150 sukker
120 g sitronsaft
revet skall av 2 sitroner
100 g smør

Ha alt unntatt smøret i en metallbeholder over vanndamp. Varm opp mens du rører kontinuerlig. Etter hvert vil massen begynne å tykne (tar kanskje 30 min). Ta av varmen og tilsett romtemperert smør i biter. Sett kaldt i noen timer, da vil curden tykne ytterligere. 

Ha en liten klatt med fyll på halvparten av makronene, legg en annen makron over. De blir bedre hvis de får en natt eller to i kjøleskapet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar