mandag 30. januar 2012

Devil's food cake

I dag har jeg vært hjemme med minstejenta, vi har hatt omgangssyke i heimen i helgen og for å overholde 48-timersregelen har jeg vært hjemme med en frisk og glad jente. Hun har dirigert programmet for det meste, et av kravene var kakebaking. Så da ble det altså det. Bakehjelpejenta satt på kjøkkenbenken, var med og målte, veide og helte oppi. Og sleiket bollene etter hvert som ting var ferdig. Vet ikke helt hvor mange bilder jeg har av de tre ungene mine med sjokolade rundt munnen, men det er ikke få.

Devil's food cake ble det i dag, inspirert av Manuela. Anbefaler www.passionforbaking.com for dem som ikke har prøvd denne herlige bloggen. Det er litt vel rosa og litt mye pynt for meg, men mange gode grunnoppskrifter.






200 g mykt smør
3 dl sukker
1.ts vaniljesukker
3 egg
1,5 dl kakao
5 dl mel
1/2 ts. bakepulver
1,5 ts. natron
1 ts.salt
3 dl vann

Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt og porøst, tilsett et og et egg om gangen, rør godt før neste egg tilsettes. Hell i det tørre vannet og bland godt før du heller det i form, gjerne to former (20 cm i diameter). Stekes ved 175 grader i 40 minutter

Sjokolademousse
100 g mørk sjokolade
50 g smør
2 ss.  
sterk kaffe
6 eggehviter
1 dl sukker
1 plate gelatin

Legg gelatinplaten i kaldt vann. Pisk eggehviter og melis til nokså stiv marengs. Smelt sjokoladen i mikro, tilsett deretter smør i små biter og rør til smøret er smeltet. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i varm kaffe. Bland alt raskt sammen, sett moussen kaldt i en del timer. 

Legg den ene kakebunnen på fatet, bre over med sjokolademousse. Legg den andre kakebunnen på og smør resten av sjokolademoussen rundt kaka og oppå. 

Så der var nummer fem dette året ferdig. God ble den også! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar