søndag 26. februar 2012

Chocolate chip cookies

Vi har vært på Hard Rock Café og spist stoore hamburgere, orket derfor ikke dessert. Da jeg kom hjem med de to små, var det plass til noe godt... Nederst i en av skuffene i fryseren fant jeg den siste "deigpølsa" som kan omdannes til gode cookies. Må lage mer deig en av dagene sånn at vi har til andre fysne dager.

160 g smør, romtemperert
210 g sukker
140 g brunt sukker
360 g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 egg
350 g hakket sjokolade

Rør sukker og smør til en luftig krem, tilsett det tørre og bland til en smuldrete deig. Ha i egg og sjokolade og arbeid deigen raskt sammen. Du kan gjerne blande hvit, mørk og lys sjokolade eller erstatte noe av sjokoladen med hakkete nøtter. Form deigen til to pølser ved hjelp av plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i en time eller i fryseren i 1/2 time. Skjær i skiver og stek ved 175 grader i 10-15 minutter. De er ferdige når de har skiftet farge i kantene, ikke stek for mye! 

Jeg lager som regel dobbel porsjon, da har jeg tre "pølser" i fryseren som kan tas opp og skjæres i skiver etter en kort tid på benken. De smaker aller best når de fortsatt er varme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar