Jeg er gift med en sunnmøring som mener det heter skoleboller. I et eller annet bakeri i byen skjønte ikke ekspeditrisen hva han mente da han sa han skulle ha en skolebolle for et gitt antall år siden. Egentlig er jeg jo enig med henne, det heter skolebrød. Samme hva man kaller dem, det er godt. Særlig med oppskriften fra Bakeriet i Lom. Eldstemann lurte på hvorfor jeg bakte i dag. Svaret var fordi jeg hadde lyst og det svaret var visst godt nok.
1 kg hvetemel
150 g sukker
15 g kardemomme
15 g salt
1 pk gjær
1 egg
1/2 l melk
150 g romtemperert smør
Ha alle ingrediensene unntatt smøret i bakebollen og kjør med kjøkkenmaskinen i ca 15 minutter. Tilsett smør i terninger mens maskinen går og kjør i ytterligere 15 minutter. Settes til heving i ca 1.5 time. Trill ut nokså store boller og sett dem til heving i 1 - 1.5 time. Lag hull i bollene og sprøyt oppi vaniljekrem. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist og ha på melis. Hos oss droppes kokos, det liker ikke ungene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar