Seigmenn
Jeg kan kanskje kalle det seigmenn, men det ble få menn og mye kliss. Heldigvis var en av 13-åringene smartere enn oss andre og skjønte at klissete gele profitterer på vann. Da gikk det bedre, men klissete var det uansett.
1 kg sukker
30 plater gelatin
5 dl vann
ca 15 g sitronsyre
smak og farge etter behag
Legg gelatinplatene i litt over halvparten av vannet, de bør ligge i ca 15 minutter for å bli tilstrekkelig bløte. Kok opp resten av vannet og sukkeret. Tilsett gelatinblandingen og deretter sitronsyren. Ha i farge og smak. Jeg lagde tre porsjoner, en med rød med bringebærsmak, en grønn med eplesmak og en gul med ananassmak. Helles i former som får stå natten over for å stivne. Stikk ut figurer eller enklere - skjær små firkanter. Dypp dem i sukker. Vi blandet noe av sukkeret med litt sitronsyre (det finner du i butikken der de har sånn frysepulver til syltetøy) for å lage sure seigmenn. Has i glass og oppbevares i kjøleskap.
350 g knuste oreokjeks
1 pk Philadelphiaost
Smeltet sjokolade til dypping
Bland ost og kjekssmuler og sett til avkjøling. Rulles deretter til boller før de avkjøles igjen. Jeg dyppet våre i hvit og mørk sjokolade og hadde dem i konfektformer av papir før de avkjøltes igjen.
En slags punsjekuler
200 g romtemperert smør
1/2 pk melis
2 ts vaniljesukker
3-4 ss Tia Maria (kaffelikør)
1 pk knuste mariekjeks
Kakekrymmel til pynt
Bland alt unntatt kjekssmulene til en luftig masse. Tilsett deretter kjeksen og sett til avkjøling før det trilles kuler som umiddelbart rulles i kakekrymmel før alt avkjøles igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar