mandag 9. april 2012

Påskekake


Jeg fant inspirasjon på Freias hjemmesider. Neste gang dobler jeg bunnen tror jeg og dropper kanskje peanøttene.

Bunn
80 g salte peanøtter
25 g melis
2 eggehviter
30 g sukker

Hakk peanøttene og bland dem med melis. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Ha i smurt form, ca 22 ca i diameter. Stekes ved 175 grader i 20 minutter.

Karamell
85 g sukker
15 g lys sirup
1 dl fløte
10 g smør
100 g hvit sjokolade

Kok opp sukker og sirup og la koke til det blir gyllent. Tilsett fløte. Det vil ta litt tid før det koker sammen, pass på å røre slik at det ikke brenner seg. Kok til det er lys brunt. Brekk opp sjokoladen i en skål, hell karamellen over og rør slik at sjokoladen smelter. Bland inn smøret slik at det også smelter. Hell over den avkjølte marengsbunnen. NB! Ikke ta av ringen på springformen.

Sjokolademousse
1 plate gelatin
150 g kokesjokolade
75 g smør
1/2 dl sterk kaffe
2 eggeplommer
3 eggehviter
45 g sukker

Legg gelatinen i kaldt vann. Smelt smør og sjokolade over svak varme. Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør opp gelatinen i den varme kaffen. Pisk eggehvitene stive med sukkeret og bland forsiktig i sjokoladeblandingen. Hell moussen over kaken og sett til avkjøling i minst 3-4 timer.

Smelt sjokolade i en pose, sprøyt utover et bakepapir i en lang remse. La sjokoladen stivne, ha den rundt kaka. Pynt med sjokoladeegg.

2 kommentarer:

  1. Den ser fantastisk god ut! ;)

    SvarSlett
  2. Den var god, men mine egne unger var ikke særlig begeistret. Gjestebarna spiste den, men de tre fastboende bare pirket så vidt.

    SvarSlett