torsdag 2. januar 2014

Oreodessert

Det er sjelden dessert hos oss, må være gjester eller jul hvis det skal bli noe annet enn pinneis etter middag. Kaker finnes det riktignok litt oftere, men sjelden til dessert. Når det er både jul og gjester derimot, må det serveres noe søtt etter middagen. 3. juledag lagde jeg en oreodessert. Denne porsjonen holdt til ni stk hos oss:

200 g hvit sjokolade
1 pk Philadelphiaost
3 dl fløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

ca 250 g oreokjeks

bringebær

Varm opp 1/2 dl fløte, ta kjelen av varmen og tilsett hakket hvit sjokolade. Rør rundt til alt er smeltet og avkjøl litt. Bland fløte, ost, sjokoladeblanding, sukker og vaniljesukker i en bolle og rør alt til en litt løs krem. Knus kjeksene (jeg bruker en pose og kjevle) til smuler. Legges lagvis i et dessertglass eller cognacglass og pyntes med bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar