fredag 3. januar 2014

Rekesuppe med kongekrabbe

En av forrettene til nyttårsaften. Vi var fire, det ble i hvert fall nok siden det bare var en forrett.

1 rød chili
2 hvitløksfedd
2 sjalottløk
skall fra ca 1 kg reker

Fres chili og løk kjapt i olje, tilsett rekeskallene og fres dem også litt før du heller på vann slik at alt er dekket. La koke opp, pass på å skumme av underveis. La det trekke en liten stund før du tar kjelen fra varmen og siler det. Hell kraften tilbake i kjelen og la koke inn en stund. Du bør ha 5-6 dl igjen når den er ferdig.

3 dl fløte blandes inn, suppen kokes opp igjen. Jeg liker best tykk suppe, så jeg jevnet den litt med maizennajevner. Smak til med sitron, salt og chili.

Legg rekene og kjøtt fra krabbe i suppeskålene, hell den kokvarme suppen over. Pynt med klør fra kongekrabbe og gjerne litt gressløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar