Fyll
12 epler, skåret i biter
50 g smør
4 ss sukker
1-2 ts kanel
Smelt smøret i en panne, tilsett sukker og kanel før eplene helles i. Du må enten ha en stor stekepanne eller dele det i to, for det er ganske mye. La koke på middels varme til eplene er myke. Avkjøl.
Mørdeig
150 g kaldt smør i terninger
4 dl hvetemel
1/2 dl melis
1 egg
1/2 ss kaldt vann
Ha smør, melis og mel i en bolle og bland sammen med fingrene til en smuldrete masse. Tilsett egg og vann og bland raskt sammen. Pakk i plast og legg i kjøleskapet minst 30 min.
Del deigen i to, den ene delen litt større enn den andre. Kjevle ut til to rundinger. Jeg legger gjerne deigen mellom to stykker plast, da blir det ikke så klissete og ingenting setter seg fast noe sted. Legg den største rundingen ned i en paiform, trykk den på plass inn i kantene slik at det ikke blir for tykt der. Legg eplene over.
Legg over den andre rundingen, press godt til langs skjøtene. Skjær et mønster i topplokket hvis du vil. Du må uansett ha noen åpninger slik at damp slipper ut under steking.
Pensle med et sammenvispet egg og strø over litt demerasukker. Stekes ved 190 grader i ca 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar