lørdag 26. april 2014

Daimiskake

Det nærmer seg konfirmasjon hos oss. Desserten skal være daimiskake og nå ligger det singelfryste stykker i fryseren og venter på å bli servert om en uke.

Mandelbunn
4 eggehviter
2 dl sukker
100 g malte mandler

Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker litt og litt og rør til en nokså fast marengs. Tilsett mandelmelet og bland forsiktig inn. Hell i rund form, ca 24 cm i diameter. Jeg hadde et bakepapir i bunnen, da er det lettere å få bunnen ut uten å ødelegge den. Stekes ved 180 grader i 10 minutter.  Avkjøl helt. 

Is
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl fløte
2 doble daim

Pisk eggeplommer og sukker til en luftig eggerøre. Rør kremfløten til tykk krem. Hell eggeblandingen oppi og rør forsiktig sammen. Før daimen skal hakkes, er det lurt å ha den i kjøleskapet. Jeg la sjokoladen på benken uten å ta av papiret og rullet kjevlet tungt over, da ble daimen passe smulete. Rør inn i kremen. Ta mandelbunnen ut av formen og vask formen før bunnen legges i igjen. Jeg la plast nederst i formen, da var den superenkel å få ut når den skulle skjæres opp. Brukte en liten frysepose som dekket bunnen, den stakk ut når jeg satte på rundingen, men det gjør ikke noe. Hell ismassen over og sett hele kaka i fryseren. Den bør stå minst et døgn. 

Ta opp en stund før servering slik at det er mulig å skjære i isen. Pynt kaka med hakket daim eller sånne ferdige daimkuler som selges i butikken. Her kommer den til å bli servert med litt sjokoladekruseduller på tallerkenen og noen bringebær ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar