Du trenger et helt stykke svinenakke. Gjerne uten bein hvis du får butikken din til å fikse det.
Kjøttet
Smør inn en blanding av
3 hvitløksfedd, hakket
2 ts spisskummen
2 ts chilipulver
2 ts salt
2 ts sukker
Stikk deretter hull i kjøttet med en gaffel slik at krydderblandingen trekker inn i kjøttet. La stå på benken i et par timer.
Settes i ovn på 75 grader, min stod på den temperaturen i 10 timer, deretter 130 grader i 8 timer. Riv det opp med to gafler hvis det er mørt nok eller skjær det i tynne strimler.
Hamburgerbrød (ca 10 stk)
15 dl mel (bland gjerne inn litt grovt mel sammen med hvetemelet)
3 dl melk
2 dl vann
1 pk tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
Bland det tørre og tilsett væske varmet opp til 37 grader. Bland godt sammen og sett til heving til dobbel størrelse. Kjevle deigen ut til 2-3 cm og stikk ut rundinger. Settes til heving i ca 20 min. Pensle med et sammenvispet egg. Strø gjerne over sesamfrø. Stekes ved 225 grader i 12-15 min på nederste rille.
Coleslaw
1/2 kålhode i tynne strimler
3 gulrøtter, grovt revet
2 dl fløte
3-4 ss majones
2-3 ss hvitvinseddik
1 hvitløksfedd
salt og pepper
Bland kålstrimler og gulrot i en bolle. Rør sammen alt det andre og hell over grønnsakene og bland godt. La det stå minst 2 timer før servering så smakene får satt seg.
Serveres med barbequesaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar