fredag 4. april 2014

Kvæfjordkake

Tidligere bakte jeg denne kaka nokså ofte, de siste årene har det skjedd nokså sjelden. Vet ikke helt hvorfor jeg glemte den litt, den er jo så god!

Min versjon er nok tykkere enn mange andres, jeg liker den best sånn.



Mørdeig
230 g smør
230 g sukker
8 eggeplommer
230 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
6 ss melk

Rør romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Bland i eggeplommene, ikke alle på en gang. Rør godt mellom hver gang du tilsetter mer eggeplomme for å sikre deg at det ikke skiller seg. Tilsett resten av ingrediensene, bland raskt sammen. Ha i stor langpanne dekket med bakepapir. 

Marengs
8 eggehviter
230 g sukker

Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret gradvis til du har tykk marengs. Fordel over mørdeigen. Strø over 100 g hakkete mandler. 

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøles. Del kaka i to og ha vaniljekrem på det ene laget før du legger det andre over.

Vaniljekrem
2.5 dl melk
1/2 vaniljestang
4 eggeplommer
50 g sukker
1.5 ss maisenna
2 dl fløte

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø, stang og melk i en kjele og kok opp. I mellomtiden piskes eggeplommer, sukker og maisenna sammen. Hell over halvparten av melken, ta ut vaniljestangen. Hell alt tilbake i kjelen, sett på platen og varm forsiktig opp under omrøring. Ikke la det koke, da vil eggene koagulere og det vil klumpe seg. Ta av varmen og avkjøl. Pisk krem av fløten og bland alt sammen. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar