søndag 5. august 2012

Bringebærmuffins med hvit sjokoladefrosting


I går kjøpte jeg bringebær, jordbær og blåbær og rørte syltetøy til den store gullmedalje. Måtte nesten det siden det var ekko i fryseren der syltetøy tidligere hadde tilhold. Sånn blir det når døra på fryseren står på gløtt mens vi er på ferie... I dag plukket jeg et par liter med bringebær i hagen og fant ut at de måtte brukes til noe. Dermed ble det muffins.



300 g smør
4 dl sukker
2 ts vaniljeessens eller ekte vaniljesukker
1 dl melk eller fløte
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
4 dl bringebær (bør ikke være frosne, da blir røra for våt)



Alt bør stå ute på benken en stund slik at det har romtemperatur før du begynner. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett et egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland i vanilje. Tilsett melk (eller fløte) og hvetemel. Bland til en jevn og klumpfri røre før bringebærene vendes forsiktig i. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter. Røren gir 24 store muffins.

Frosting
4 dl melis
230 g smør
200 hvit sjokolade
vanilje etter smak

Rør smør og melis hvitt og luftig. Smelt hvit sjokolade enten over vannbad eller i mikro. Rør alt sammen sammen. Tilsett vanilje hvis du vil ha det.

Du må vente til muffinsene er kalde før du har på frostingen. Pynt gjerne med ferske bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar