torsdag 23. august 2012

Sjokoladefondant til bursdagsgutten

Har en 13-åring i dag og han har fått velge menyen. Ved forrige anledning her i huset var ønsket macaroni and cheese. I dag har vi spist lasagne, jeg er fornøyd med at det er favoritten til flere i husstanden enn meg selv!



Og så ble det sjokoladefondant:

75 g mørk sjokolade (helst minst 70%)
75 g smeltet smør
3 egg
3/4 dl sukker
3/4 dl hvetemel


Brekk sjokoladen i små biter, smelt smøret og hell det over sjokoladen. Rør sammen til sjokoladen er smeltet. Pisk egg og sukker lett sammen, pisk i sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemel og bland forsiktig. Hell i smurte former, gjerne strødd med kakao. Stekes ved 220 grader i 8-10 minutter. Pass på at du ikke steker for lenge, det skal være flytende i midten! Jeg stekte nok mine litt for lenge, det rant ikke ut da vi stakk skjeen i dem. La stå noen minutter før du hvelver den ut av formen og server gjerne med is. Her var oppskriften nok til 5 former.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar