fredag 10. august 2012

Kanelboller steg for steg

Med unger med vannkopper blir det tid til kanelboller, aldri så galt at det ikke er godt for noe. Gjærbakst trenger så lang tid som man har til rådighet og gjerne enda litt lengre. Full hjemmedag er dermed ideelt.

Oppskriften (kanelboller) har jeg lagt ut tidligere, men uten ordentlig forklaring på utformingen. Har fått noen spørsmål, håper bildene jeg tok i dag vil gi bedre forståelse.

 Kjevle deigen så tynt du klarer, smør utover mykt smør, ha på sukker og kanel. Brett den ene tredjedelen over.
 Brett den andre tredjedelen over og kjevle over leiven
 Skjær i tynne strimler, deigen skal gi et sted mellom 20 og 25 store kanelboller.






Ta en av strimlene, brett den dobbelt på langs. Ta tak i begge ender og tvinn endene hver sin vei.








Snurr den tvinnete deigen rundt tommelen din slik at du lager en slags knute. Sett den på smurt stekebrett (eller bakepapir) med begge endene ned og la bollene etterheve.
 Pensle med sammenvispet egg og strø over perlesukker (eller som jeg bruker - brunt strøsukker) før du steker.
 Herlige boller! Bedre blir de ikke. Takk igjen til Morten Schakenda som har delt oppskriften i boka si.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar