søndag 11. mars 2012

Eplekake med vaniljekrem

Denne kaka fant jeg på nettet for et par år siden, den er enkel å lage og veldig god. Takk Cathrine!

2 egg
1 1/2 dl sukker
3 ss smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
ferdig vaniljekrem (jeg bruker en pakke, i oppskriften står det 1/2)
3-4 epler
2 ts kanel
2-3 ss sukker
Eller som jeg bruker; oppskårne epler i biter, kokt litt myke i stekepanna med litt smør, sukker og kanel. Da får jeg brukt noen av eplene fra hagen også, de ligger fint i fryseren og er klare til bruk.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn smeltet smør og melk, sikt det tørre opp i deigen. Bland raskt sammen og ha i smurt ringform, 24 cm i diameter. Klipp av et hjørne av boksen med vaniljekrem og fordel utover kakedeigen, begynn ytterst og lag ringer innover til deigen er omtrent dekket. Ha på epler skåret i båter, sukker og kanel (eller eplebitene som er frest opp i stekepanna) og stek ved 170 grader i 35-40 minutter. Her i huset er vaniljeis et selvsagt følge. Mmm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar